Citizen Science

A Ne csak a felszínt (L)ásd! közösségi tudományos programunk keretében meghirdetjük az iskolák versenyét. A versenyben részt vevő osztályok minél több mini szelvény kiásásával és vizsgálatával vehetnek részt a kihívásban.

Az ELKH ATK Talajtani Intézet új közösségi tudomány programot indít „Ne csak a felszínt (L)ásd!” címmel.
A talajok megismerésére irányuló programunkban bárki részt vehet.

A közösségi tudomány programot széleskörben, célcsoportok definiálása nélkül hirdettük meg. A programra összesen 1193-an jelentkeztek, akik országosan közel 2000 helyszínen végeztek vizsgálatot. Segítségükkel a kutatók értékes, nagy mennyiségű adathoz jutottak, amelyek felhasználhatók tudományos munkákban is.

Egy egyszerű módszer segítségével a talajélet és ezáltal a talajegészség kutatásához járulhatunk hozzá. "Alsóban az élet" programunkra ezúttal óvodák és iskolák jelentkezését várjuk.

"Alsóban az élet!" programunkra összesen 677 településről, 1193 kitöltő jelentkezett, 1966 db alsóneműt begyűjtve!

Az ELKH ATK Talajtani Intézet bemutatja: Alsóban az élet! Rázzuk gatyába együtt a talajokat! Kíváncsi vagy a talajélet változatos lakóira? Jelentkezz Te is kutatónak!

Az ELKH ATK Talajtani Intézet szervezésében egy új tudományos projekt indul 2021 tavaszán, amelynek alapja a civil közreműködés. Egy egyszerű módszer segítségével, a talajélet és ezáltal a talajegészség kutatásához csatlakozhatnak a gazdálkodók és földhasználók.

Új közösségi tudományos platform indul az ATK TAKI szervezésében a talajélet és talajegészség égisze alatt. További információk hamarosan!

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató