civil élet

A Talajtani Intézet munkatársai interaktív foglalkozásokkal várják a Föld Fesztivál résztvevőit 2023. 04. 21-től 23-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Talaj = Élet címmel meghirdetett programjainkat a Nagytópart Japánkert felőli oldalán találhatják meg az érdeklődők.

A Magyar Természetjáró Szövetség 2019-ben is megrendezte a Természetjáró Fesztivált Verőcén, a Csattogó-völgyben. A Magyar Talajtani Társaság és az ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet interaktív bemutatóval vett részt a programon.

"A kutatás fő hajtóereje a kíváncsiság" címmel Szatmári Gábor kollégánkkal készült beszélgetés jelent meg a Kutatók Éjszakája weboldalán. A Brain Star rovatban szereplő kutatók nem csupán sikeresek saját szakterületükön, de izgalmas életükbe is bepillantást nyerhetünk.

A Fővárosi Állatkertben megrendezett Föld Fesztiválon az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Magyar Talajtani Társaság 2019-ben is együttesen képviseltette magát, a korábbi évek hagyományainak megfelelően.

Az idei évben, a Magyar Természetjáró Szövetség által először megrendezésre kerülő Természetjáró Fesztiválon, kitelepülő partnerként vett részt a Magyar Talajtani Társaság és az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet.

Az MTA ATK TAKI interaktív talajtani bemutatóval várta az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémia által szervezett nagyszabású, víztudományi „Street Science” programon 2018. június 1-én.

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén „A víz maga az élet” mottóval rendezte meg a Föld Fesztivált. 2018. április 21-22-én az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet, valamint a Magyar Talajtani Társaság munkatársai és tagjai, „A talaj a Föld pohara” című tematikus sátrukban ezúttal is aktívan részt vettek a rendezvényen.

2017. október 06-08 között az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Magyar Talajtani Társaság munkatársai és tagjai kitelepültek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, hogy az Állatszeretet Fesztiválon, "TALAJ a lábunk alatt…" címmel, interaktív talajtani bemutató keretében ismertessék meg az érdeklődőket a talajok sokszínűségével.

2017. szeptember 29-én a az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete, a Magyar Talajtani Társaság, valamint a Pécsi Tudományegyetem TTK Földrajzi Intézet Természetföldrajz Tanszékének lelkes tagjai, munkatársai tartottak interaktív talajos bemutatót "Élet és Talajok… Talajok Évtizede" címmel.

2017. június 10-11-én megrendezett 17. Lurdy-Házi Ásványbörze és GEO Napokon ismét jelen lehettünk a talajokkal.

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató