Föld Napja

A Talajtani Intézet munkatársai interaktív foglalkozásokkal várják a Föld Fesztivál résztvevőit 2023. 04. 21-től 23-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Talaj = Élet címmel meghirdetett programjainkat a Nagytópart Japánkert felőli oldalán találhatják meg az érdeklődők.

A Fővárosi Állatkertben megrendezett Föld Fesztiválon az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Magyar Talajtani Társaság 2019-ben is együttesen képviseltette magát, a korábbi évek hagyományainak megfelelően.

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén „A víz maga az élet” mottóval rendezte meg a Föld Fesztivált. 2018. április 21-22-én az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet, valamint a Magyar Talajtani Társaság munkatársai és tagjai, „A talaj a Föld pohara” című tematikus sátrukban ezúttal is aktívan részt vettek a rendezvényen.

2017. április 21-23 között a MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Magyar Talajtani Társaság munkatársai, valamint tagjai a TALAJban a jövőnk… címmel, interaktív talajtani bemutató keretében ismertették meg az érdeklődőket a talajok sokszínűségével a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Föld Napja tiszteletére rendezett Föld Fesztiválon.

Idén is megrendezésre kerül a Föld Fesztivál a Budapesti Állat- és Növénykertben, 2015. április 22-26 között. A fesztiválon az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet aktív részvételével interaktív talajtani bemutató is látható lesz, a "Talajok Nemzetközi Éve 2015" kapcsán. A program keretében a gyerekek, a diákok és a rendezvény felnőtt érdeklődői négy témakörben, különböző ismereti szinteken találkozhatnak a talajokkal, azok jellemző tulajdonságaival, kiemelve azok jelentőségét az ember életében.

A Föld Napja alkalmából szinte az egész országban tavaszköszöntő eseményeket rendeztek, így a Rex Kutyaotthon Alapítvány is. Az alapítvány kérte fel az MTA ATK TAKI igazgatóságát, hogy egy előadással számoljunk be a földről, vagyis a talajról, melyen nemcsak állunk, hanem élünk is.

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató