rendezvény - konferencia

A Talajtani Intézet, valamint az MTA Agrártudományok Osztályának Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Tudományos Bizottsága „A talajtermékenység fenntartása nélkülözhetetlen természeti erőforrásaink hosszú távú megőrzésében” címmel tartott tudományos tanácskozást az MTA Székház Dísztermében.

A november 30-ra tervezett előadónapot határozatlan időre elhalasztjuk. A minél szélesebb körű személyes jelenléti rendezvény reményében az új időpont tervezését a járványügyi helyzet szignifikáns javulását követően kezdjük újra.

Az ATK Talajtani Intézet előadónapot szervez "A talajok szerepe a fenntartható fejlődési célok elérésében" címmel a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében.

Intézetünk idén is csatlakozott a Kutatók Éjszakája programhoz, ahol interaktív programjainkkal bemutatjuk tudományterületünk sokszínűségét. A Talajtani Intézet épületében várjuk az érdeklődő kicsiket és nagyokat 2021. szeptember 24-én 14:00-23:00 között.

A Magyar Talajtani Társaság 2020 december 4-én mutatja be a Sárváron rendezett Vándorgyűlésről készült filmet.

Száz éve született Stefanovits Pál, a hazai talajtan, talajtérképezés és talajosztályozás emblametikus, nemzetközi hírű tudósa, az MTA rendes tagja, a Szent István Egyetem emeritus professzora, valamint a Magyar Talajtani Társaság örökös elnöke.

A „Fenntartható mezőgazdasági termelés? Ammónia-kibocsátás csökkentést szolgáló intézkedések és támogató internetes platform bemutatása” című online rendezvény 2020. november 25. (szerda) 14 órakor kerül megrendezésre.

A Magyar Talajtani Társaság a NAIK ERTI és az ATK TAKI munkatársaival együtt 2020. 09. 25-én online formában rendezte meg a Talajtani Vándorgyűlést. A szervezők a szűk körben megrendezett terepi nap programjáról kisfilmet terveznek közzétenni.

A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Agrárgazdasági tagozata az Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet és Magyar Talajtani Társaság támogatásával rendezett konferenciát.

Az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet „Talaj és környezet” címmel előadónapot szervezett a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, melyre 2018. november 28-án került sor a Magyar Tudományos Akadémia székházának felolvasó termében.

© 2013-2022 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató