A talajjal és a földhasználattal kapcsolatos európai kutatási és innovációs ütemterv kidolgozása” című H2020-as projekt – SMS

Összefoglalás

Az SMS (Soil Mission Support) projekt célja a talaj- és földhasználattal, valamint gazdálkodással kapcsolatos európai kutatásfejlesztési és innovációs programok összehangolása. Az SMS projekt támogatja az „Egészséges Talaj és Élelmiszer” missziót (Soil Health and Food, Horizon Europe Mission), az „Európai Zöld Megállapodás”-t (European Green Deal), és az ENSZ „Fenntartható Fejlődési Céljai” (UN Sustainable Development Goals, SDGs) közül a talajjal és a földhasználattal kapcsolatos célok elérését. A 2 éves futamidejű projektben hét európai ország 10 partnerszervezete vesz részt. A projektet a Német Szövetségi Mezőgazdasági Ügynökség (BLE) vezeti.
A kitűzött célok elérése érdekében az SMS projekt a talaj- és földhasználattal, valamint gazdálkodással kapcsolatos jelenlegi ismeretanyagok, kutatási és innovációs programok, illetve fejlesztési igények felmérésével foglalkozik. Részletes elemzést követően a feltárt tudásbeli hiányosságok alapján a projekt egy olyan európai kutatási és innovációs ütemtervet fog kidolgozni, amely a talajjal és a földhasználattal kapcsolatos területen meghatározza a kutatási prioritásokat európai szinten, külön kitérve az egyes helyi sajátosságokra.

Azonosító:
H2020 - 101000258
Projektvezető: Osztály:
Talajtérképezési és Környezetinformatikai Osztály
Kutatás éve:
2020
2021
2022
© 2013-2022 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató