Talajok Évtizede

A Talajtani Intézet munkatársai interaktív foglalkozásokkal várják a Föld Fesztivál résztvevőit 2023. 04. 21-től 23-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Talaj = Élet címmel meghirdetett programjainkat a Nagytópart Japánkert felőli oldalán találhatják meg az érdeklődők.

A Fővárosi Állatkertben megrendezett Föld Fesztiválon az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Magyar Talajtani Társaság 2019-ben is együttesen képviseltette magát, a korábbi évek hagyományainak megfelelően.

Az MTA ATK TAKI interaktív talajtani bemutatóval várta az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémia által szervezett nagyszabású, víztudományi „Street Science” programon 2018. június 1-én.

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén „A víz maga az élet” mottóval rendezte meg a Föld Fesztivált. 2018. április 21-22-én az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet, valamint a Magyar Talajtani Társaság munkatársai és tagjai, „A talaj a Föld pohara” című tematikus sátrukban ezúttal is aktívan részt vettek a rendezvényen.

2017. október 06-08 között az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Magyar Talajtani Társaság munkatársai és tagjai kitelepültek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, hogy az Állatszeretet Fesztiválon, "TALAJ a lábunk alatt…" címmel, interaktív talajtani bemutató keretében ismertessék meg az érdeklődőket a talajok sokszínűségével.

2017. szeptember 29-én a az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete, a Magyar Talajtani Társaság, valamint a Pécsi Tudományegyetem TTK Földrajzi Intézet Természetföldrajz Tanszékének lelkes tagjai, munkatársai tartottak interaktív talajos bemutatót "Élet és Talajok… Talajok Évtizede" címmel.

2017. június 10-11-én megrendezett 17. Lurdy-Házi Ásványbörze és GEO Napokon ismét jelen lehettünk a talajokkal.

2017. május 20-án a gödöllői Zöld Óvoda tematikus napot tartott Óceánok, tengerek és vizek, valamint a kapcsolódó környezeti elemek témában. Az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézetet, valamint a Magyar Talajtani Társaságot is meghívták, hogy mutassa be a talajok tulajdonságait, funkcióit, illetve az földi élet szempontjából betöltött fontosságát, lévén a víz körforgásában a talajnak igen jelentős szerepe van.

2017. április 21-23 között a MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Magyar Talajtani Társaság munkatársai, valamint tagjai a TALAJban a jövőnk… címmel, interaktív talajtani bemutató keretében ismertették meg az érdeklődőket a talajok sokszínűségével a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Föld Napja tiszteletére rendezett Föld Fesztiválon.

Interaktív talajtani bemutatóval vett részt 2016. október 6. és 9. között az MTA ATK TAKI a Fővárosi Állat- és Növénykert "Állatszeretet fesztivál" programján.

© 2013-2024 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató